Rijksmonument HET WITTE HUIS

In opdracht van Emergis hebben wij de volledige buitengevels van het pand aan de Hendrikstraat en Palingstraat te Vlissingen mogen schilderen. Een prachtig oud gebouw wat ook bekend staat onder de naam “Mauritzhuis”, wat ook te zien is aan de in zwarte letters geschilderd boven de entree van dit pand. 

Ter plaatse van de gootlijst zitten twee prachtige wapens met daarboven een gouden kroon. Ook deze zijn met penseel weer terug in oude staat gebracht. Het linker wapen is grijs met een rode dwarsbalk. Dit wapen is van de familie Porrenaer. Het rechterwapen is geel en heeft een grijskleurige helft, de andere helft is goudkleurig. Dit is het wapen van de Familie Coolen. De naam is genoemd naar Johan en Bernard van Mauritz, een regentenfamilie die daar in de 18e eeuw woonde. Het pand werd later ook bekend onder de naam “Huize Elim” en “Het Witte Huis” De oorspronkelijke naam is echter “De Garnaetappel”

Onze werkzaamheden bestonden uit het reinigen van de gevels. Dit heeft B&E reiniging vakkundig voor ons uitgevoerd. Vervolgens hebben wij alle kozijnen bijgewerkt voorgelakt en afgelakt. Tijdens deze werkzaamheden werden we geconfronteerd met veel houtrot, verouderde stopverf en waren er enkele ruiten kapot. Door samen te werken met Roegiers Glas en onze houtrot specialisten is alles netjes hersteld.

Om het pand helemaal tip top in orde te krijgen zijn ook de buitenmuren opnieuw gesaust. Voor dat we dit konden uitvoeren hebben we nog diverse scheuren hersteld. Omdat er bij oude gebouwen altijd wel beweging in het gebouw blijft zitten is er gekozen om een speciale “flexibele ”saus van Sikkens te gebruiken. Hiermee vang je kleine haarscheurtjes op en tevens is deze saus vochtregulerend.  

Als schilder word je blij van zulke klussen. Het pand is prachtig hersteld en zeker als het zonnetje weer schijnt komt het wapen zoals op de foto te zien is er mooi uit. 

Meer weten over het schilderen van monumentale panden? Neem gratis contact op voor expertise en/of offerte.  

  • Telefoon:
    0113 577220

  • Schouwersweg 100
    4451 HT Heinkenszand

De Koeijer Schilders

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand (Zeeland)
0113 577220

Certificaten
Onderhoud NL Garantie
Laatste Nieuws
© Copyright De Koeijer Schilders door DPM // Algemene Voorwaarden Zakelijk // Algemene Voorwaarden Consument