Houten woningen in Middelburg uit de 20ste eeuw

Aan de Seislaan verrezen in 1946 enkele eenlaagse houten noodwoningen, de zogeheten Oostenrijkse woningen.

De kritiek barst los

Na 1945 barstte door de aanhangers van het Nieuwe Bouwen de kritiek los op de traditionele architectuur van de Delftse School: Een wijze van leven en produceren wordt opgeofferd aan een Middeleeuws stedenbouwkundige opvatting. ‘Professoren zetten zich in om van onze steden musea te maken. Professoren ontwerpen straten en pleinen met individuele geveltjes, terwijl de realiteit duidelijk toont dat de woningvoorziening gemeenschapstaak moet zijn. Professoren schrijven kleine huisjes, kleine ruitjes en smalle straatje voor, terwijl op ieder gebied een grotere schaal bezig is te ontstaan.’

 Oplossing woningtekort buiten de singels

Naast de reconstructie van het centrum werden de woningtekorten bestreden door de bouw van huizen buiten de singels in de woonbuurt ’t Zand II uit 1947 en in de middenstandswijk de Griffioen uit 1948. Zowel binnen de veste als daarbuiten, werden kort na de oorlog semi-permanente noodwoningen gebouwd. Een aantal van deze Oostenrijkse houten huizen aan de Seislaan en omgeving zijn nog altijd in gebruik als woning. (bron: Zeeuws archief)

Met recht dat hier in dit groene stukje, midden van de stad, “groene” verf is verwerkt. Met Copperant pakt u uw schilderwerk gegarandeerd verantwoord en vakkundig aan. De verf is niet alleen gemaakt van natuurlijke grondstoffen, ze leveren daarbij ook nog eens optimale prestaties. Perfecte droging, langdurige bescherming en een prettige verwerking. Door de uitstekende dekking heeft u ook nog eens minder verf nodig. U hoeft niet meer te kiezen tussen groen, prijs en kwaliteit. Met Copperant gaat u voor verantwoord vakwerk. U draagt bij aan een gezond en veilig leven én bespaart tijd en geld. En natuurlijk kunnen we de groenste verf van Nederland in alle kleuren leveren. Meer weten?

Meer informatie over groene verf? Neem gratis en vrijblijvend contact op.

 

  • Telefoon:
    0113 577220

  • Schouwersweg 100
    4451 HT Heinkenszand

De Koeijer Schilders

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand (Zeeland)
0113 577220

Certificaten
Onderhoud NL Garantie
Laatste Nieuws
© Copyright De Koeijer Schilders door DPM // Algemene Voorwaarden Zakelijk // Algemene Voorwaarden Consument