• Jun

    6

    2017

Rinus met pensioen

Op 6 juli 1967, een zwakke wind uit het oosten. De hardste windstoot had een snelheid van 6,2 m/s. De gemiddelde temperatuur was 17,9 °C en een gevoelstemperatuur van 18,3 °C. De zon scheen 9,7 uur. Er viel geen neerslag. Het was een half bewolkte dag

Tja een eerste werkdag van Rinus als leerling schilder. Prachtig schilderweer. Als 15 jarige leerling wist hij waarschijnlijk niet dat er nog ongeveer 12500 dagen als schilder bij de Koeijer Schilders zouden volgen. 

En is dit nu zo bijzonder? 50 jaar werken? Sommigen zullen zeggen ja zeker, andere zijn er hard op weg naar toe of waren voorganger en zullen het gewoon vinden. Echter er zijn er maar heel weinig die kunnen zeggen dat ze hun werkbare leven bij één en hetzelfde bedrijf hebben doorgebracht. Eerst jaren onder Ko, later jaren met Mees als eigenaar en de laatste 8 jaren moest je het doen met Richard en Antwan.    

Het feit dat Rinus bijna 50 jaar bij één bedrijf heeft gewerkt zegt wat over het bedrijf. We hebben het er vaker over gehad en steeds was het antwoord van Rinus: Tja overal is wel eens wat, ik heb mooi werk en verdien goed. Allemaal zaken die belangrijk zijn om zo’n lange werkrelatie vol te houden. Maar wat vooral hierin een grote rol heeft gespeeld, is de werkethiek van Rinus. Wat vind je belangrijk, wat vind je leuk, kortom waar kom je je bed voor uit, speelden een belangrijke rol hierin. En moest er wat besproken worden, zat je ergens mee, dan duurde het best even voor je er mee kwam, maar we kwamen er altijd uit.    

Iedereen binnen het bedrijf kent Rinus als een harde werker. Vooral door goed nadenken, slim met het werk bezig te zijn en bezig te zijn wanneer dit hoort, hebben er toe geleid dat we over kwaliteit, kwantiteit en  klanttevredenheid, nooit één keer een onvertogen woord hebben hoeven voeren. De klanten wilden Rinus dan ook heel graag terug. Dat leidde eerder tot lastig plannen dan om werk voor hem  te hoeven zoeken. Zo kreeg ik 2 weken geleden een mail van een aannemer: plan Rinus week 29 en 30 nog twee weken in voor mij. Niet waarvoor, niet voor wat, maar gewoon Rinus. En vorige week een mail van een klant: week 24 moet Rinus op kantoor waar we gaan verbouwen nog een week schilderen. Plan jij het in! Tja, gelukkig collega’s die het op kunnen vangen, maar dit zegt toch vooral iets over de persoon Rinus. Hij creëerde met zijn werk, eigen werk.    

Uiteraard waren er wel eens meningsverschillen, maar vaak baseerde zich dat op een misverstand of uit terechte ontevredenheid over ons als bedrijfsleiding. De werkvoorbereiding kon dan beter of er miste wat in de bestelling/levering, waardoor Rinus zijn werk niet goed kon doen. Rinus liet dat dan ook goed merken en de tweede keer lette je als projectleider wel goed op als je voor hem iets moest voorbereiden.

Vandaag exact heb ik (Antwan de Punder) 23 jaar met Rinus mogen samenwerken, tja dat is nog niet eens de helft. Voor zover ik weet is hij 1 keer ziek thuis geweest. Maar ik heb dan ook vernomen dat zijn vrouw goed voor hem zorgt, dat hij gezond eet en af en toe wat fietst naast het werk. Het werk wat Rinus zijn eigenlijke sport is. Immers waar een ander een hardloopwedstrijd of voetbalwedstrijd wil winnen zal Rinus er wel voor zorgen dat er niemand is die sneller dat muurtje saust of dat kozijn schildert.

Ja er is in het bedrijf de 50 jaren door veel veranderd. Maar wat tot op de laatste werkdag, gisteren, niet veranderd is, is zijn tomeloze inzet en werkmentaliteit. Natuurlijk zal Rinus, de afgelopen jaren weleens hebben gevoeld dat iets misschien niet zo makkelijk meer ging. Maar hij liet daar niets van merken.

Een aantal maanden geleden hadden we een gesprekje over zijn laatste werkdag en vroeg ik hem:  hoe wil je afscheid nemen. Waarop hij antwoorde: ja gewoon  net als anders, tot ziens. Ik begrijp best dat hij, dat wilde. Zo is hij nu eenmaal. Echter toen ik aangaf dat wij er toch wel aandacht aan wilden besteden, had hij ook daar begrip voor. Wij konden het bijzondere aan dit pensioen na 50 jaar dienstverband toch niet zomaar voorbij laten gaan. Vandaar eenvoudig een bolus voe bie de koffie met alle collega’s samen.   

Rinus, wij gaan je missen. En niet alleen wij zeggen dat, maar met Richard en mij vele collega’s, opdrachtgevers en klanten.   

Bedankt namens alle collega’s,  Richard en mijzelf dat je zo lang onze collega bent geweest.           

Antwan en Richard

 

 

Latest Posts
  • Telefoon:
    0113 577220

  • Schouwersweg 100
    4451 HT Heinkenszand

De Koeijer Schilders

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand (Zeeland)
0113 577220

Certificaten
af erkend
Laatste Nieuws
© Copyright 2016 De Koeijer Schilders door Universe Media